pestaurant-meny-norge-2015
Sjekk ut fjorårets smakfulle innektsmeny
13. juni 2016
Show all

Den norske suksessen fortsetter også i år

main_pestaurant
Kom og smak på fremtidens mat – insekter – i Mathallen

Vi følger opp vår suksess etter fjorårets arrangement og kan med stolthet annonsere at vi nå også arrangerer Pestaurant i Oslo onsdag 24. august i Mathallen.

I fjor ble den globale Pestaurant arrangert 3. juni i 11 land rundt i verden, helt fra Australia til Norge, og mer en 13.300 mennesker deltok.

Støtt engasjementet rundt spiselige insekter, fremtidens proteiner, og øk samtidig vår bevisstgjøring av skadedyr

Målet med Pestaurant er å lære mennesker mer om insekter og skadedyr. Under arrangementet vil vi ha skadedyreksperter som kan tilby gratis, verdifulle råd og gi de beste tipsene om hvordan du kan unngå skadedyr i ditt hjem og / eller på arbeidsplassen. Har du skadedyrrelaterte spørsmål – så vil du få svar.

I år retter vi fokuset mot barn. Pestaurant har nemlig også som mål å motivere barn til å være mer eventyrlystne ved valg av mat. Vi voksne må fremme de enorme helsemessige fordelene et insektsrikt kosthold gir, og som allerede nytes av milliarder over hele verden… Vi inviterer derfor store og små til å prøvesmake noe helt nytt.

Hvorfor Pestaurant?

Bortsett fra det å hjelpe til med ren fakta om skadedyr, har Pestaurant som mål å motivere deltakerne til å være mer eventyrlystne ved valg av mat, samt å fremme de enorme helsemessige fordelene et insektsrikt kosthold gir og som allerede nytes av milliarder over hele verden.

FN har satt fokus på Entomophagy (spise insekter) som en levedyktig kilde til mat. Ved bruk av insekter i kostholdet ditt oppnår du høyere nivåer av protein, sink og kalsium. Var du klar over at ett hundre gram gresshopper inneholder opp til 25 gram protein og 6g fett, sammenlignet med mørbrand biff som inneholder 29 gram protein og 21g fett? Insekter inneholder lite fett og er rike på vitaminer.